1 / 4

Dupa vanzarea de la Arad, Atrium cauta parteneri pentru restul proiectelor

Fondul britanic de investitii Carpathian a renuntat la participatiile de 75% detinute in cadrul proiectelor comerciale dezvoltate sub umbrela Atrium Center in orasele Arad si Cluj-Napoca, din cauza unor datorii de 39,8 milioane de euro, respectiv 8,5 milioane de euro. Actiunile au fost cumparate de mai multi manageri-cheie ai Atrium Centers, printre care si Michael Israeli (foto).

Pentru cele 50% din actiuni cumparate in cadrul mall-ului din Arad, Arcadom a platit 6 milioane de euro si s-a angajat sa ramburseze, impreuna cu Atrium Centers, imprumutul de 59 milioane euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea Atrium Center Arad, e explicat Israeli. Arcadom, parte a grupului ungar TriGranit, avea de incasat 44 de milioane de euro in urma constructiei mall-ului de la Arad, conform contractului incheiat cu dezvoltatorul.

“Vom continua proiectul la Cluj fara Carpathian si vom cauta sa incheiem parteneriate cu alti parteneri puternici. Arcadom nu participa la acest proiect in prezent, dar nu este exclus sa devina partener pe viitor. In plus, dupa finalizarea proiectului de la Arad, am vazut un interes semnificativ din partea mai multor fonduri de investitii”, a declarat, pentru Wall-Street, Michael Israeli, managing partner al Atrium Centers.

Pe de alta parte, Karoly Palovits, deputy CEO in cadrul Arcadom, este de parere ca in acest moment este foarte greu pentru un dezvoltator sa inceapa un nou proiect imobiliar, intrucat nu exista finantare, motiv pentru care nu va deveni partenerul Atrium Centers pentru proiectul din Cluj-Napoca.

„Vom analiza posibilitatile din piata romaneasca, atat pe partea de retail, cat si pe sectorul investitii. Cand finantarea se va dezmorti, ne vom gandi daca vom continua cu noi proiecte, poate chiar cu Atrium, insa pana atunci nu putem lua nicio decizie”, a explicat Karoly Palovits.

Indata ce isi va gasi parteneri, Israeli ia in considerare si cumpararea participatiei detinute de Carpathian in celelalte proiecte care ar urma sa fie dezvoltate in parteneriat la Baia Mare si Satu Mare. In ceea ce priveste proiectul de la Cluj, oficialul Atrium Centers spune ca nu a securizat finantarea pe care ar fi trebuit sa o obtina de la MKB, astfel incat lucrarile de constructie vor fi reluate odata cu relaxarea conditiilor de creditare - cel mai probabil, in 2011.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri