3 / 4

"O masura a fiscalitatii ar fi dus la griparea economiei"

Desi mediul de afaceri nu poate fi ajutat de o masura care are ca efect reducerea puterii de cumparare, Adrian Erimescu spune ca majorarea cotei unice si a TVA ar fi facut mai mult rau mediului de afaceri in general, inclusiv sectorului imobiliar.

Masura reducerii salariale in sectorul public este incomparabil mai buna fata de vechiul proiect, este de parere si Adrian Crivii, de la Darian. “Orice masura a fiscalitatii in acest moment de criza profunda ar fi dus la griparea economiei reale cu consecinte greu de evaluat”, subliniaza Crivii.

Opinia celor doi este sustinuta si de analistul imobiliar Radu Zilisteanu, care considera ca noua masura loveste doar in cei care consumau cel mai mult din buget si elimina totodata “aberatia conform careia salariile de la stat erau mai mici fata de cele din mediul privat”.

“O majorare a TVA si a cotei unice ar fi afectat consumul, inclusiv din partea celor care nu lucreaza in sistemul bugetar. Noua masura coroborata cu o potentiala crestere a consumului bugetar prin dezvoltarea infrastructurii poate ajuta la cresteri in mediul privat, ce pot duce la cresterea consumului de orice fel”, a incheiat Vlad Vlasceanu, de la tIMOn.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri