4 / 6

Ce urmeaza in a doua jumatate a anului

Pentru cea de-a doua jumatate a anului, previziunile nu sunt prea optimiste tinand cont de situatia economica existenta in tara, spune Cristina Dumitrache (foto), de la Cushman & Wakefield.

“Chiriile vor urma acelasi trend ca si in prima jumatate a anului, iar activitatea in retail va fi cu siguranta afectata de masurile de criza adoptate de guvern. Marirea cotei TVA si micsorarea salariilor bugetarilor vor duce la scaderea consumului populatiei, fiind afectate mai ales domeniile de fashion, cosmetice si petrecerea timpului liber”, subliniaza consultantul.

Centrele comerciale dominante vor atrage in continuare vizitatori, astfel incat rata de neocupare va ramane in aceeasi parametri, respectiv 3-5 % din suprafata inchiriabila.

Mall-urile de proximitate si de dimensiuni mici, atat in Bucuresti, cat si in afara Bucurestiului vor inregistra o rata de neocupare mai ridicata, intrucat retailerii se orienteaza spre deschiderea de noi magazine sau consolidarea celor existente in centrele comerciale performante. In plus, desi vanzarile au cunoscut o scadere in ultimele luni, acesta scadere nu este atat de dramatica in centrele comerciale dominante, incheie Dumitrache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri