5 / 6

Topul celor mai importante evenimente

• Centrul comercial Sun Plaza, dezvoltat de Euro Mediterranee Consulting (EMCT) si Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, a fost deschis pe 25 februarie, dupa o investitie de 200 milioane de euro si o amanare de aproape doi ani.

• Dezvoltatorul Atrium Centers, care a deschis in luna martie primul mall din Arad, a vandut o participatie de 50% din proiect catre antreprenorul general Arcadom, dupa ce fondul de investitii Carpathian s-a retras din proiect. Pentru cele 50% din actiuni cumparate, Arcadom a platit 6 milioane de euro si s-a angajat sa ramburseze, impreuna cu Atrium Centers, imprumutul de 59 milioane euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea mall-ului.

• Grupul Avrig 35 si dezvoltatorul Cascade Group au anuntat ca investesc 80 de milioane de euro intr-un parc comercial, amplasat in estul Bucurestiului, pe locul fostei fabrici Sicomed. Cei mai mari chiriasi sunt hipermarketul Auchan si retailerul Decathlon.

• Reuven Havar, in varsta de 60 de ani, a renuntat in luna februarie la conducerea AFI Europe Romania, dezvoltatorul centrului comercial AFI Palace Cotroceni. Functia sa a fost preluata temporar de seful AFI Europe Bulgaria, Shimon Ben Hamo.

• Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), care a cumparat in toamna anului trecut European Park Braila, a achizitionat locatiile inchiriate de operatorii Auchan si Bricostore in Pitesti, in schimbul a 20,94 milioane de euro.

• Grupul israelian Aura Investments a vandut dezvoltatorului Globe Trade Centre (GTC) 37% din actiunile detinute in cadrul companiei NCC, care dezvolta in Romania centrele comerciale Galleria, pentru a-si acoperi datorii in valoare de 13,6 milioane de euro.

• Fondul britanic de investitii Carpathian a decis sa isi vanda participatiile detinute in cadrul proiectelor comerciale dezvoltate sub umbrela Atrium Center in orasele Arad si Cluj-Napoca, din cauza datoriilor prea mari acumulate.

• Baneasa Developments, dezvoltatorul mall-ului Baneasa Shopping City din nordul Bucurestiului, a anuntat ca va investi 22 milioane de euro in extinderea zonei comerciale cu un cinematograf, un centru de divertisment si o benzinarie.

• Grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine 90% din actiunile retelei de magazine Winmarkt din Romania, a preluat si restul de 10% din actiuni, valoarea tranzactiei fiind estimata la 21 milioane de euro.

• Compania MLS Proiect Oradea, dezvoltatorul centrului comercial Tiago Mall Oradea (foto), a intrat in procedura de faliment. Tiago Oradea a fost vandut in luna iunie, in cadrul unei licitatii tip olandez pentru suma de 30,5 milioane de euro plus TVA, cumparatorul fiind societatea Shopping Center Holding, controlata de mai multi oameni de afaceri romani.

• Omul de afaceri Tunc Capa, fostul presedinte al dezvoltatorului Anchor Grup, cunoscut pe piata locala pentru centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall, va investi 16 milioane de euro intr-un outlet, amplasat pe Calea Vitan.

• Compania Mic.Ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a inceput o campanie de publicitate indoor pentru a-si promova magazinele din cartierele bucurestene, sub deviza “Cine a pus Mic.Ro in drum, ala n-a fost om nebun”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri