1 / 6

Investitii de 50 mil. euro in birouri

Peste cateva saptamani, ModaTim Investment, companie lansata in anul 2005 de catre producatorul de confectii ModaTim, va inaugura cea de-a treia cladire a parcului de afaceri City Business Centre din Timisoara. In prezent, cladirea este inchiriata in proportie de peste 75%, insa dezvoltatorul estimeaza ca pana la livrare procentul de ocupare va creste la 90%. In primele doua cladiri ale proiectului, lucreaza deja circa 1.200 de angajati in companii precum: Carpatair, Vodafone, PricewaterhouseCoopers (PwC), ProTV sau Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

“Cladirea numarul trei va fi predata in luna septembrie, cu doua luni mai devreme decat termenul stabilit initial, intrucat avem chiriasi care vor sa se extinda si au nevoie de spatii cat mai curand. Tot in toamna vom incepe si constructia celei de-a patra cladiri, care va fi livrata in primul trimestru din 2012. In anul 2013, speram sa finalizam ultimul imobil, cladirea numarul cinci”, spune Ovidiu Sandor (foto), CEO al ModaTim Investment.

In total, cele cinci cladiri vor gazdui circa 3.000 de angajati si vor absorbi investitii de aproximativ 50 milioane de euro. Pentru cea de-a patra cladire, investitia este estimata la zece milioane de euro, jumatate din bani provenind din fonduri europene.

“Am depus dosarul in luna octombrie 2009, iar in ianuarie anul curent proiectul a fost acceptat. In prezent, asteptam sa semnam contractul de finantare cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala”, afirma Sandor.

Cladirea va avea o suprafata de 9.500 mp inchiriabili si va include un centru de conferinte si o zona de serviced offices (n.r: birouri echipate), acesta din urma fiind un concept nou pentru piata din Timisoara.

In total, stocul de birouri de clasa A din Timisoara este estimat la aproape 25.000 mp, dintre care 15.000 mp au fost dezvoltati de ModaTim Investment. Dupa finalizarea celor cinci cladiri, compania condusa de Ovidiu Sandor va avea un portofoliu de circa 35.000 mp de birouri.

“Timisoara are o nevoie ampla de birouri, daca ne uitam la orasele secundare din Polonia, de exemplu. Cred ca dincolo de aceasta criza, Timisoara poate suporta circa 100.000 mp de birouri, chiar daca unii sunt centrali si altii periferici”, este de parere Sandor.

Anul trecut, dezvoltatorul a incasat venituri din chirii de aproape trei milioane de euro, suma estimata si pentru anul in curs. Pentru 2011, estimarile indica insa venituri de 4,5 milioane de euro, odata cu livrarea celei de-a treia cladiri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri