4 / 5

Cum au evoluat preturile

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fluctuatiile de preturi pentru cele doua categorii de locuinte, garsoniere confort 1 si apartamente cu doua camere confort 2, au fost de plus sau minus 5%, spune Catalin Serbanescu, programul Prima Casa jucand rolul unui stabilizator.

“In ceea ce priveste evolutia preturilor, pana la sfarsitul anului nu ne asteptam la schimbari radicale, deoarece aceste tipuri de locuinte sunt extrem de cautate, lucru confirmat de valoarea medie a unui imprumut prin programul Prima Casa – 40.000 euro, peste 80% din cereri vizand piata veche”, afirma consultantul Coldwell Banker.

In prezent, pretul mediu cerut pentru garsonierele scoase la vanzare in Bucuresti este de 1.285 euro/mp, potrivit portalului imobiliare.ro. Pentru apartamentele cu doua camere confort 2 proprietarii solicita, in medie, 1.180 euro/mp util, cu 8% mai putin decat in cazul garsonierelor confort 1.

“De la inceputul anului, pretul mediu solicitat pentru garsonierele confort 1 din Capitala a scazut cu 5,7%, de la 1.362 euro/mp util. O scadere mai mare, de 6,6%, a fost inregistrata in cazul apartamentelor cu doua camere confort 2. La inceputul anului, pretul solicitat pentru aceasta categorie imobiliara era de 1.263 euro/mp util”, au explicar reprezentantii imobiliare.ro.

In ceea ce priveste numarul de oferte nou aparute, in ultimele 90 de zile, doar in Bucuresti au fost actualizate 6.358 de anunturi care fac referire la garsoniere confort 1. In acelasi interval, au fost actualizate 1.013 de anunturi cu apartamente cu doua camere confort 2.

In luna iulie, au fost introduse 1.684 de anunturi cu garsoniere confort 1 scoase la vanzare, respectiv 277 de anunturi care fac referire la apartamente cu coua camere confort 2, potrivit imobiliare.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri