2 / 5

Un an bun pentru extinderi din punct de vedere al chiriilor

In ultima luna, doi dintre principalii operatori de pe piata serviciilor medicale private au anuntat noi extinderi: CMU a inchiriat o suprafata de 1.200 mp in birourile de deasupra mall-ul Sun Plaza, iar MedLife si-a mutat sediul central si a inchiriat un spatiu in cladirea City Gate pentru o clinica si o farmacie.

“Din punct de vedere al chiriilor, 2010 este cu siguranta mult mai bun fata de anii precedenti. Este anul in care preturile au scazut foarte mult pe fondul crizei financiare, iar cine a avut lichiditati pentru a se implica in astfel de tranzactii a avut doar de castigat”, a declarat, pentru Wall-Street, Ciprian Ciobanu (foto), director vanzari MedLife.

Spatiul inchiriat de MedLife in cladirea City Gate, din zona Piata Presei, este destinat unei clinici medicale si unei farmacii, parte a retelei proprii Pharmalife, suprafata inchiriata nefiind facuta publica. In ceea ce priveste tranzactiile imobiliare incheiate de MedLife in acest an, oficialul companiei nu da cifre, insa spune ca au fost mult mai multe, atat in Bucuresti cat si in tara, suprafetele inchiriate fiind substantiale.

Si Sergiu Negut, director general adjunct CMU, este de parere ca 2010 a fost un an bun pentru extinderi, dar chiar si asa ofertele din piata de real estate locala raman limitate pentru jucatorii din serviciile medicale private.

“A existat o deschidere din partea proprietarilor care s-a materializat printr-o usoara scadere a chiriilor solicitate, dar in continuare piata imobiliara nu ofera multe solutii care sa satisfaca majoritatea cerintelor unei clinici medicale”, afirma Negut.

Desi CMU a anuntat recent deschiderea unei clinici in proiectul Sun Offices, amplasat deasupra mall-ului Sun Plaza, oficialul companiei spune ca in alegerea unui spatiu nu conteaza daca este vorba de un imobil de birouri sau nu, ci daca imobilul satisface cat mai multe criterii pentru care se doreste deschiderea unei clinicii. De exemplu, locatia din Sun Plaza este dedicata celor care locuiesc in sectorul 4, iar accesibilitatea a fost unul dintre criteriile de baza in alegerea spatiului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri