3 / 4

Sfaturi in alegerea firmei de curatenie

Proprietarii spatiilor de birouri opteaza de cele mai multe ori pentru o companie specializata care sa se ocupe de administrarea cladirii si sa ofere servicii de mentenanta tehnica. In conditiile in care piata spatiilor de birouri a crescut de la an la an, valoarea pietei de property si facility management, estimata anul trecut la circa 180 milioane de euro, este de asteptat sa ajunga in 2010 la aproape 200 milioane de euro.

In atributiile companiilor de property si facility management intra, de obicei, si serviciile de curatenie, daca respectiva companie nu opteaza pentru externalizarea lor.

Dezvoltatorul Portland Trust, care detine proiectul de birouri Floreasca 169A, a contractat direct o firma de curatenie, aceasta fiind supervizata de compania de property management. In alegerea unei firme de curatenie, Florin Furdui (foto), country manager al Portland Trust, sfatuieste companiile sa tina cont de cateva recomandari.

“Prima data trebuie verificate referintele firmei, personal si la fata locului. Apoi trebuie efectuata o inspectie directa a personalului, precum si a materialelor si a utiliajelor folosite de firma inainte de contractarea acesteia”, a declarat Florin Furdui.

Nu in ultimul rand, contractul incheiat intre cele doua parti trebuie sa fie explicit, cu livrabile clare si masurabile, respectiv suprafete, tipuri, timp, oameni si resurse. Mai mult, spune oficialul Portland Trust, contractul trebuie sa includa o clauza de reziliere la 30 de zile pentru a beneficia astfel de flexibilitate si a nu ramane blocat in contract cu firma respectiva.

De cealalta parte a mesei, reprezentantii BSS spun ca principalele cerinte ale clientilor sunt: calitate foarte ridicata a tuturor operatiunilor, incadrare in timpul prescris, utilizarea de substante prietenoase cu mediul si preturi rezonabile.

Printre chiriasii proiectului Floreasca 169A se numara companiile: Oracle, Abbott, Holcim, DHL, L’Oreal, Xerox, Agip, Colliers, Mars, General Electric, Peli Filip, Gardiner & Theobald, Regus, Honeywell si The Advisers/Knight Frank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri