2 / 4

Aglomeratia de mall-uri, cauza pentru faliment

O alta cauza mentionata in raport este aglomeratia din sudul Capitalei pe sectorul centrelor comerciale, dupa ce in ultimii patru ani au fost deschise trei malluri, iar in februarie 2010, cel de-al patrulea, respectiv Sun Plaza, cu o suprafata circa patru ori mai mare fata de cea a City Mall.

“Inmultirea acestor complexuri a adus dupa sine scaderea gradului de ocupare a spatiilor de inchiriere, micsorarea numarului de vizitatori pe zi, precum si un interes mai scazut pentru noi contracte. Aceste probleme au fost potentate si de intrarea in insolventa a unor retaileri ce aveau spatii deschise in complex sau de plecarea altora, care au fost nevoiti sa paraseasca piata romaneasca”, se mai arata in documentul Casei de Insolventa Transilvania.

In toamna anului 2008, City Mall avea un nou director general si cu o concurenta tot mai serioasa, odata cu deschiderea Liberty Center si Vitantis Shopping Center, motive pentru care isi propunea o strategie de repozitionare, ce consta in schimbarea mixului de branduri si dezvoltarea de spatii de birouri.

“Vom crea o combinatie intre food, entertainment si zone unde se pot asculta formatii live. Intregul proces de repozitionare a mall-ului va dura aproximativ un an. Va fi o investitie pe partea de food-court si entertainment”, declara la acea vreme Mihai Agaficioaia, general manager al City Mall. Ulterior, proiectul de birouri a fost inghetat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri