3 / 4

Chiriasi au plecat sau au adunat datorii

In plus, pe masura scaderii traficului in cadrul complexului comercial, pe parcursul anului 2009 si 2010 s-a inregistrat si o crestere a datoriilor pe care chiriasii le-au cumulat catre firma Victoria Holding, administratorul mall-ului.

“Operational s-a inregistrat o scadere cu 42,61% a cifrei de afaceri in primele 10 luni ale anului 2009 comparativ cu anul 2009, in timp ce in anul 2009 cifra de afaceri anuala s-a redus cu 9,57% fata de anul 2008. Diminuarea acesteia se datoreaza modificarii politicii de preturi, respectiv reducerii chiriei, pierderii unei parti din chiriasi si a expirarii unor contracte de inchiriere”, potrivit raportului citat.

Ca urmare a plecarii unor retaileri din cadrul centrului, au fost pierduti circa 1,9 milioane de euro, in timp ce restul pierderii provine din reducerile de chirii aplicate celor care au ramas in mall. Gradul de ocupare al City Mall a scazut in iunie 2010 la 80%, de la 90% un an mai devreme.

La inceputul anului trecut, proprietarii City Mall au semnat un parteneriat cu compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pentru a atrage noi chiriasi in proiect. Procentul de spatii care vor fi inchiriate sau reinchiriate urma sa se apropie de 25% din numarul total de magazine existente. In prezent, datoriile cumulate catre consultantul imobiliar se ridica la circa 4.500 de euro potrivit raportului Casei de Insolventa Transilvania.

City Mall are o suprafata totala de 38.000 mp, dintre care 1.000 mp sunt terase pentru public. Cladirea este structurata pe trei subsoluri, parter si 4 etaje, oferind o suprafata pentru inchiriat de 19.000 mp. Printre chiriasii mall-ului se numara: Killtec, Stone Creek, Kenvelo, Sprider, Benvenuti, Lotto, Triumph, Jolidon, TinaR , Laser Maxx, KFC, Springtime, Burger King si Costa Cofee.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri