4 / 5

Ce suprafete ar trebui sa aiba locuintele noi

In ceea ce priveste suprafata medie indicata pentru dezvoltarile noi rezidentiale, opiniile specialistilor sunt impartite. Alexandru Pricop este de parere ca pe segmentul mediu, un apartamente cu doua camere poate avea 50 - 55 mp utili, opinie impartasita si de Gabriel Alexandru, de la Century 21, in timp ce un apartament cu trei camere poate ajunge la 70 mp utili.

Adrian Crivii considera ca in functie de dimensiunea familiei, locatie, finisaje si segmentul de piata caruia apartamentul este destinat, suprafata unei locuinte cu doua camere poate fi cuprinsa intre 60-75 mp.

Mihaela Pana, de la DTZ Echinox, spune ca romanii prefera o locuinta echilibrata din punct de vedere al spatiului si un cost cat mai mic pentru cheltuielile legate de intretinere. Astfel, pentru un apartament cu doua camere, suprafata contruita ar trebui sa fie aproximativ 60-65 mp, din care balcoanele sa nu fie mai mari de 5 mp.

In prezent, suprafata medie a unui apartament nou cu doua camere din Bucuresti este de 63 mp, iar pretul mediu de vanzare este de 86.154 euro, potrivit informatiilor furnizate de imobiliare.ro. Un apartament cu trei camere nou in Capitala are o suprafata medie de 93 mp si un pret de vanzare de circa 126.429 euro.

Ceva mai mici sunt locuintele noi din Brasov, unde suprafata medie pentru doua camere este de 60 mp, iar pretul de vanzare este de 65.843 euro, conform portalului imobiliare.ro. Tot in Brasov, un apartament cu trei camere are in medie 85 mp si un pret de 77.511 euro.

In Timisoara, o garsoniera noua are circa 38 mp util si un pret mediu de 42.203 euro, in timp ce in Cluj-Napoca, acelasi tip de locuinta are aproximativ 36 mp utili si costa in medie 35.469 euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri