2 / 5

Avantaje: vila vs cladire moderna

Avantajele unei vile istorice versus o cladire moderna de birouri depind de prioritatile companiei care alege sa se mute intr-un astfel de spatiu. Spre exemplu, vilele cu arhitectura deosebita, amplasate in zonele centrale, reprezinta recunoasterea anumitor valori de constructie si design, oferind chiriasului individualitate si imagine pe care nu le poate obtine intr-o cladire de sticla, spune Laura Bencze (foto), research manager al consultantului imobiliar CB Richard Ellis (CBRE) Romania.

Un alt avantaj poate fi reprezentat de locurile de parcare, chiar daca insuficiente ca numar, acestea sunt incluse in costul chiriei totale. Tot ca avantaj, Bencze mentineaza contractele de inchiriere care pot fi semnate pentru perioade mai mici de cinci ani, precum trei ani.

Flexibilitatea proprietarilor de vile este un avantaj adus in discutie si de Horatiu Florescu. “Neavand credite bancare, proprietarii vilelor istorice pot fi mai flexibili in relatia cu chiriasii”, spune el.

Pentru vilele istorice, Sinziana Zainea, de la Jones Lang LaSalle, mentioneaza ca avantaje amplasamentul in zona centrala si, implicit, un acces mai usor pentru angajati, precum si geamuri care se deschid, care aduc un aport de aer proaspat versus fatada de sticla, dar si loc de fumat pentru angajati mai usor de accesat.

Pe de alta parte, continua Laura Bencze, o cladire moderna de birouri are o eficienta a spatiului mai mare si reprezinta singura solutie pentru companiile care au nevoie de spatii mai mari de 1.000 mp utili si au peste 50 de angajati. De asemenea, costurile de intretinere si exploatare sunt mai mici, din prisma eficientei si negocierilor cu furnizorii de utilitati.

“Ca avantaje, in cazul parcurilor de afaceri putem vorbi de facilitati usor accesibile, precum farmacie, restaurante, cantine, curatatorie si agentii de prestari servicii”, afirma managerul CBRE.

In plus, cladirile de sticla beneficiaza de un numar mult mai mare de locuri de parcare disponibile per angajat, precum si de spatii de tip open-space si usurinta in compartimentare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri