2 / 10

Moderna

Vaccinul Moderna este cea de-a doua veste bună, primită pe final de an, în 2020. Produs de compania americană Moderna, în colaborare cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,5% și se bazează pe aceeași tehnică ARN, folosită de Pfizer.


Moderna se administrează tot în două doze, dar la patru săptămâni distanță. În plus, Moderna poate fi păstrat la o temperatură de -20 grade Celsius.


Moderna a fost autorizat de FDA pe 18 decembrie, la o săptămână distanță față de cel produs de Pfizer. Cât despre Uniunea Europeană, aceasta a autorizat vaccinul pe 6 ianuarie 2021.



Sursa Video: Youtube


În plus, autoritățile de reglementare au aprobat ca producătorul contractat Lonza Group să înceapă producția vaccinului Moderna împotriva COVID-19 la o fabrică din Elveția.


Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, au ajuns, în România, pe 13 ianuarie la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Tot pe 13 ianuarie, a fost făcut public și prospectul vaccinului, care poate fi accesat AICI.


Sursa Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri