4 / 10

Sinopharm

Sinopharm, compania de stat chinezească, deținută de Grupul Farmaceutic Național din China și Institutul Produselor Biologice din Beijing, a creat varianta chinezească a vaccinului anti-COVID, produs ce se bazează pe o mostră de coronavirus inactiv, o formă modificată a COVID-19, care nu se poate replica la oameni.


În luna decembrie a anului trecut, Sinopharm a anunțat faptul că serul are o eficacitate dovedită de peste 79%. Cu toate acestea, compania nu a publicat informațiile care au dus la aceste rezultate.


În vara lui 2020, guvernul chinez a aprobat vaccinarea muncitorilor în construcții, a diplomaților și studenților cu una dintre cele două variante de vaccin disponibile, la acel moment. Potrivit datelor furnizate de Sinopharm, aproximativ 1 milion de oameni primiseră vaccinul până la finalul lunii noiembrie.



Sursa Video: Youtube


Vaccinul este administrat, de asemenea, în două doze, la distanță de trei săptămâni. Acesta poate fi păstrat la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius.


Emiratele Arabe Unite sunt printre primele care au autorizat, pentru utilizarea de urgență, vaccinul produs de Sinopharm în luna decembrie. Au urmat Bahrain și China, iar în ianuarie 2021, Egiptul s-a alăturat grupului de state. Nu în ultimul rând, Serbia este cea care a primit, în cursul zilei de 17 ianuarie, un milion de doze de vaccin chinezesc.


China este nevoită să facă față valului mare de ”reclamații”, conform cărora ”a mușamalizat” informații importante privind pandemia și debutul acesteia. La aproximativ un an de la izbucnirea maladiei la nivel internațional, China a permis unei echipe a Organizației Mondiale a Sănătății să investigheze rădăcinile COVID-19.


Demersurile pentru aceeași variantă de vaccin au început și la Institutul Produselor Biologice din Wuhan. Dacă pentru prima opțiune de Sinopharm au fost făcute informații publice, despre varianta Wuhan nu sunt cunoscute date legate de eficacitate.


Sursa Foto: Facebook/ China Xinhua Sci-Tech

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri