Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a asigurat că misiunea sa care va investiga originile pandemiei de COVID-19, aşteptată să sosească în China în această săptămână, nu are drept scop găsirea unui vinovat, informează Agerpres.

"Este vorba despre a înţelege originile pandemiei, nu de a găsi un responsabil", a spus directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitară, Michael Ryan.

"Este vorba despre găsirea răspunsurilor ştiinţifice la confruntarea dintre om şi animal", a adăugat el."Este o necesitate absolută".

"Căutăm răspunsuri, nu vinovaţi sau acuzaţi", a argumentat el.

Beijingul a anunţat că echipa de anchetă a OMS, însărcinată să analizeze originea noului coronavirus, va ajunge în cele din urmă în China săptămâna aceasta, la un an după semnalarea primului deces în această ţară.

Vizita celor zece experţi ai OMS este extrem de sensibilă pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate pentru pandemia de COVID-19 care a făcut peste 1.9 milioane de morţi în întreaga lume, în timp ce boala este practic eradicată în China.

Într-o declaraţie, ministerul chinez al sănătăţii a anunţat că vizita experţilor va debuta la o săptămână după amânarea deplasării, prevăzută să înceapă pe 6 ianuarie. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a declarat "foarte dezamăgit" de această amânare.

Misiunea este alcătuită din zece oameni de ştiinţă (Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia) recunoscuţi în diferitele lor domenii de expertiză. Aceştia urmează să se deplaseze în Wuhan, primul oraş din lume în care s-a instituit carantina pe 23 ianuarie 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri