Merkel a fost primita la Beijing de catre premierul Li Keqiang. Ea urmeaza sa fie primita de catre presedintele Xi Jinping, scrie Mediafax.

Conflictul din Siria, care a declansat cea mai mare deplasare de populatii catre Europa de la al Doilea Razboi Mondial incoace, se afla pe agenda acestei vizite de doua zile a cancelarului.

In contextul in care Germania cauta modalitati de oprire a afluxului de migranti, Merkel ar putea incerca sa exercite presiuni asupra Beijingului sa-si foloseasca puternica relatie economica cu Rusia in vederea unei imbunatatiri a situatiei in Siria, devastata de razboi.

Occidentul critica sustinerea pe care presedintele rus Vladimir Putin o ofera omologului sau sirian Bashar al-Assad.

Citeste si:

Din delegatia de afaceri care o insoteste pe Merkel face parte si Matthias Mueller de la Volkswagen, care urmeaza sa vorbeasca despre scandalul ce afecteaza grupul.

Merkel urmeaza sa zboare vineri impreuna cu Li la Hefei, in provincia Anhui (est), unde urmeaza sa se intalneasca cu o familie, sa viziteze scoala din sat si sa participe la o reuniune a oamenilor de afaceri germani si chinezi.

Este pentru prima data cand premierul chinez invita un lider strain sa-i viziteze provincia natala.
Cancelarul german efectueaza aceasta vizita la o saptamana dupa ce Xi Jinping a vizitat Marea Britanie si a anuntat ca relatiile chinezo-britanice urmeaza sa atinga "noi inaltimi".

China si Germania intretin de mult timp relatii diplomatice si economice profunde. Camera Germana de Comert a anuntat ca nivelul relatiilor comerciale dintre cele doua tari au atins un record in 2014.

Sursa foto: Angela Merkel, Shutterstock