2 / 6

Miza referendumului: Apartenenta la euro

Referendumul anuntat de Grecia privind planul de salvare european va avea loc la 4 decembrie, iar miza va fi apartenenta tarii la zona euro, a afirmat, miercuri seara, premierul elen, Giorgios Papandreou, citat de AFP.

Premierul grec a adaugat ca autoritatile de la Atena nu au luat inca o decizie privind formularea intrebarii pentru referendum, insa miza consultarii va fi, in mod clar, apartenenta Greciei la zona euro, informeaza Mediafax.

"Miza este sa aflam daca vrem sa ramanem in zona euro. Asta este foarte clar", a spus el. "Avem nevoie de un consens larg (...) si cred ca poporul grec vrea ca noi sa fim un partener solid in euro - aceasta este miza", a afirmat Papandreou, imediat dupa incheierea unei conferinte de presa sustinute de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel.

Ei au cerut Greciei sa-si respecte angajamentele si sa aplice planul de ajutor decis saptamana trecuta la Bruxelles, eliminand toate incertitudinile privind referendumul. In caz contrar, Atena nu va mai primi ajutorul financiar promis de tarile europene si Fondul Monetar International, au avertizat cei doi lideri europeni.

Ajutorul, in valoare de opt miliarde de euro, al carui principiu a fost aprobat de tarile europene, dar nu inca si de FMI, este indispensabil pentru Grecia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri