5 / 6

Ministrii contra referendumului

Ministrul grec al Dezvoltarii, Michalis Chryssohoidis, a cerut joi ca planul european de salvare financiara a Greciei sa fie ratificat rapid de Parlament si s-a declarat impotriva proiectului premierului Georges Papandreou de a organiza un referendum, anunta televiziunea publica Net, citata de AFP.

"Ceea ce preseaza este ratificarea de catre Parlament a acordului (european) care scoate Grecia din impas", a declarat Chryssohoidis, potrivit Mediafax.

Acest membru influent al partidului socialist al lui Papandreou se alatura astfel ministrului de Finante Evangelos Venizelos, care s-a declarat impotriva unui referendum, inaintea unui vot de incredere crucial pentru mentinerea la putere a Guvernului grec.

"Locul poporului grec in euro este o realizare istorica a poporului grec, care nu poate fi pusa in discutie. Acest lucru nu poate depinde de un referendum", a declarat Venizelos, intr-un comunicat difuzat joi dimineata, dupa intalnirea premierului grec, Georges Papandreou, la Cannes, cu liderii europeni si al FMI, reuniti pentru summitul G20.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri