4 / 6

Vrea sau nu Grecia in zona euro?

Grecia trebuie sa se hotarasca daca vrea sa ramana in zona euro si sa-si clarifice pozitia privind planul de salvare european decis saptamana trecuta, daca vrea sa spere sa obtina ajutorul financiar prevazut de acesta, a declarat, miercuri seara, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, citat de AFP.

"Am spus clar autoritatilor elene, atat majoritatii, cat si opozitiei (...) ca europenii si FMI nu pot avea in vedere varsarea celei de-a sasea transe a programului de ajutor pana cand Grecia nu va adopta integral pachetul de masuri din 27 octombrie si pana cand incertitudinile privind rezultatul referendumului nu vor disparea", a adaugat Nicolas Sarkozy, in prezenta cancelarului german Angela Merkel.

"Grecia vrea sau nu sa ramana in zona euro?", s-a intrebat el. "Speram ca da (...), dar asupra acestui subiect se va pronunta poporul grec, daca va fi organizat un referendum", a mai spus Sarkozy.

"Lansam un apel solemn in favoarea realizarii rapide a unui consens politic in Grecia", a afirmat presedintele francez.

Tratatul de la Lisabona nu prevede retragerea unei tari din zona euro fara iesirea din cadrul Uniunii Europene, explica purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, in contextul dezbaterilor privind situatia Greciei, informeaza AFP.

"Tratatul nu prevede retragerea din zona euro fara iesirea din cadrul Uniunii Europene", precizeaza Karolina Kottova, subliniind ca aceasta este situatia "in momentul de fata" si sugerand ca Tratatul de la Lisabona poate fi modificat.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri