4 / 7

Marius Radu- specialist eSports

Marius Radu (29 de ani) isi imparte timpul intre Bucuresti, orasul in care s-a nascut, si Koln, acolo unde se afla sediul companiei de gaming pentru care lucreaza. Insa intre toate aceste calatorii intre Romania si Germania a facut un drum si pana la Ramsgate, un orasel din sud-estul Angliei (din comitatul Kent aflat la sud de Londra) pentru a purta pe o distanta de 300 de metri torta olimpica.

“A fost un moment unic, ceva ce nu am mai simtit pana acum si probabil nu voi mai simti vreodata. Recunosc ca am avut emotii mari inainte de momentul in care preluam eu flacara olimpica. Pentru 10-15 minute am fost in central atentiei si toata lumea dorea o poza cu mine si torta.
A fost si o responsabilitate enorma pentru mine. Stiam ca, cel putin, prietenii si familia ma urmaresc live si am incercat sa nu las emotiile sa ma copleseasca. Cred ca a iesit totul bine pana la urma”, afirma Radu.

A aflat de competitia Samsung de la o prietena, cea care i-a si (in)scris “povestea” in septembrie anul trecut.

“Am fost votat de prieteni, colegi de serviciu si de comunitatea de gameri, pe care imi place sa cred ca o reprezint. Probabil, comunitatii de gaming i-a placut ideea de a avea un reprezentant la acest minunat eveniment si m-au votat”, mai spune tanarul.

Este specialist in sport electronic/gaming si lucreaza pentru Turtle Entertainment, o companie care organizeaza competitii si turnee pentru jocuri de PC si console si este unul dintre cei mai mari jucatori din lume in acest domeniu.

“Daca vreti o comparatie cu sportul real, as putea spune ca actionam ca un fel de Comitet Olimpic sau Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) care are sedii, parteneri si competitii in aproape toate tarile lumii”, explica Marius Radu.

Iar pentru ca pasiunea lui este gamingul si proiectele de voluntariat ale acestuia sunt legate tot de sportul electronic.

“Desfasuram mai multe proiecte de acest fel dedicate tinerilor, parintilor, dar si autoritatilor locale. Pe scurt, incercam sa ii invatam pe tineri ce jocuri si cat timp ar trebui sa joace, de ce e important sportul si miscarea, de ce e importanta o alimentatie corecta si, evident, de ce e importanta scoala in tot acest proces. Parintilor le explicam la ce jocuri si cat timp ar trebui sa aiba acces copiii lor, iar autoritatilor locale le aratam de ce acest domeniu este important pentru economica locala si pentru dezvoltarea tinerilor”, afirma gamerul.

Pentru viitor, si-ar dori sa se implice si mai mult in promovarea acestui domeniu in Romania.

“Mi-ar placea sa fac in tara noastra acelasi tip de evenimente la care lucrez in Germania. Imi place sa cred ca in 2-3 ani acest lucru se va intampla, odata cu deschiderea oamenilor de marketing din Romania catre acest domeniu”, spune Marius Radu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri