10 / 11

Bugetul de stat este in pragul unui soc

Suntem in pragul unui nou soc asupra bugetului de stat care va genera masuri fara precedent de austeritate in prima parte a anului viitor, poate mai dure decat cele anuntate in mai 2010 iar politicienii uita ca au datoria sa explice populatiei aceste scenarii plauzibile.

In opozitie cu aceste teme, discursul si promisiunile candidatilor la alegerile parlamentare este lipsit de substanta si viziune, frizand uneori ridicolul. Clasa politica se afla intr-o spirala negativa a procesului de selectare a reprezentantilor sai, ceea ce duce la o accentuata degradare a capacitatii de a identifica problemele societatii carora trebuie sa le gaseasca solutii.

Intr-un asemenea context, intelegem dezamagirea si lipsa de interes pentru politica si politicieni in general si pentru alegerile de duminica in special. Cu toate acestea, in orice societate democratica singura solutie ramane participarea la viata publica si politica, crescand responsabilitatea actorilor societatii civile de a genera in spatiul solutii viabile la adevaratele probleme cu care se confrunta societatea astazi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri