2 / 5

Grup Media Litera + Grup Editorial Litera + SIVECO Romania 2 proiecte

Asocierea Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera si cu sprijinul dezvoltatorului de software SIVECO au castigat doua proiecte din totalul de sase materii care au necesitat suport de curs actualizat.


Firma Grup Media Litera SRL si-a inceput activitatea in anul 2012, conform datelor raportate la Ministerul de Finante, iar in primul an de activitate a fist pe profit si sa isi creasca rulajele de peste trei ori. Astfel, afacerile Grup Media Litera SRL au crescut de la 11,2 milioane de euro in 2012, la 36 de milioane de euro anul trecut, dar o data cu evolutia business-ului au crescut si datoriile, care aproape s-au triplat de la un an la altul.In ceea ce priveste afacerile Grup Editorial Litera, acestea au crescut intr-un ritm spectaculos. Afacerile au crescut de la 0,35 milioane de euro, la 8,2 milioane de euro, in timp ce profitul a ajuns la 300.000 de euro, iar datoriile grupului au atins aproape pragul de 8 milioane de euro. Totodata, numarul de angajati a crescut de peste 12 ori, la peste 120 de angajati.Unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori de solutii software care a lucrat cu statul, SIVECO Romania, a castigat, alaturi de asocierea Grup Media Litera si Grup Editorial Litera o parte a dezvoltarii continutului pentru obiectele de studiu – Manual de comunicare in limba romana (clasa I) si Matematica si explorarea mediului (clasa I) in urma licitatiei derulata de catre Ministerul Educatiei si CNEE.


Compania a avut inregistrat in ultimii trei ani rezultate stabile, SIVECO Romania mentinandu-se profitabila in tot acest interval. Afacerile SIVECO Romania au scazut cu numai 3% in perioada 2011-2013, profitul a inregistrat un regres de 15%, dar aproape de pragul de 4 milioane de euro, in timp ce datoriile companiei au scazut cu 16%, la circa 23 de milioane de euro.


O scadere mai abrupta a inregistrat numarul de angajati al SIVECO Romania, acesta diminuandu-se cu 26%, la finele anului trecut, compania numarand circa 750 de angajati.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri