3 / 7

Accesul la finantare: 92% dintre intreprinzatori cred ca banii sunt greu de obtinut

Aproximativ 92% dintre respondenti considera ca finantarea este dificila pentru tinerii intreprinzatori.

Pe de alta parte, intreprinzatorii romani cred ca fondurile europene (63%) si imprumuturile bancare (52%) ar avea cel mai mare impact pentru sprijinul antreprenoriatul in urmatorii trei ani, in timp ce private equity, business angels si venture capital ar avea doar un impact mediu.

"Aceste raspunsuri nu arata neaparat ca dezvoltarea instrumentelor de finantare precum venture capital, private equity si business angels nu ar avea un impact mare asupra antreprenoriatului, ci mai degraba arata o lipsa ingrijoratoare de informare. Este clar ca aceste tipuri de investitori si surse de finantare sunt inca putin cunoscute in Romania. Mai mult, business angels si venture capital sunt surse de finantare la care antreprenorii au acces limitat, intrucat nu sunt suficient de bine reprezentate si diversificate pe plan local", comenteaza specialistii Ernst & Young Romania

Dintre sursele alternative de finantare, cele de private equity sunt cele mai cunoscute, dar si cele mai accesate de antreprenorii romani. "Pentru a schimba aceasta realitate, business angels trebuie sa se grupeze in retele de contacte, in timp ce fondurile de venture capital si private equity ar trebui sa fie promovate mai mult ca surse alternative de finantare", mai scrie in studiu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri