2 / 4

Agnis, in cifre

De cand s-au lansat in afaceri si pana in prezent au trecut circa sapte ani. In acest timp, cei doi asociati au schimbat garsoniera pe un apartament de trei camere, au extins echipa si s-au avantat in a construi un sediu nou, la iesire din Bucuresti, spre Popesti-Leordeni.

“Pentru ca eram limitati de spatiu, ne-am decis sa ne construim propriul sediu. La un prim calcul am observat ca daca facem un imprumut la banca, rata lunara este, practic, aproximativ egala cu chiria unui sediu”, explica fondatorul casei de expeditii.

Investitia totala in sediul construit acum circa doi ani de zile s-a ridicat la 2,5 milioane euro si va fi recuperata, potrivit estimarilor lui Istrate, in cinci ani din momentul demararii proiectului.

Business-ul celor doi este unul destul de profitabil. Anul trecut, compania a avut afaceri de 10 milioane euro, iar profitul brut a fost de aproximativ 9-10% din cifra de afaceri.

Numarul de tone de marfa pe care l-a transportat Agnis pentru clientii sai anul trecut a fost de 650.000, iar itinerarul flotei furnizorilor de transport cu care colaboreaza a insumat 8.970.000 km.

In 2009, seful Agnis Trading estimeaza afaceri la acelasi nivel ca anul precedent. “Diferenta este data de cursul valutar si, oarecum, de criza. In contextul actual, trebuie sa muncim de doua ori mai mult, deoarece am fost nevoiti sa prelungim termenele de plata si sa castigam noi clienti pentru a compensa scaderea provocata de ceilalti”, spune Istrate.

In momentul actual, compania se afla in primii cinci jucatori ai pietei de transport intern, sustine fondatorul firmei, iar in 2009 este tintita pozitia de lider.

Agnis are in jur de 40 de angajati, exceptand personalul administrativ, si tot cam atatia clienti activi.

Printre clienti se numara Baumit, Deutek, Wienerberger, Coca Cola HBC Romania, Zarea sau Parmalat, potrivit site-ului companiei.

“Anul acesta am castigat doi clienti mari, a caror identitate nu poate fi dezvaluita”, a adaugat reprezentantul companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri