2 / 5

Avocat Biris Goran: Investitiile se indreapta catre sectorul IT si online

In ciuda rezultatelor negative inregistrate in primele trei luni din 2010, afacerile noi continua sa apara, este de parere Ana Maria Andronic, senior associate in cadrul firmei de avocatura Biris Goran. Domeniile in care se investeste cu precadere in aceasta perioada sunt IT-ul si mediul online.

Dupa cum se poate observa din tabelul prezentat anterior, in domeniul tehnologiei informatiei s-au inregistrat 679 de inmatriculari in ianuarie – februarie 2010.

"In Romania, rata de utilizare a Internetului continua sa creasca, la fel ca si cea de aparitie a afacerilor online. Antreprenorii din acest sector sau din IT se concentreaza din ce in ce mai mult pe business-uri care au potential de crestere international, astfel ca acest segment de piata continua sa avanseze", a spus pentru Wall-Street reprezentanta Biris Goran.

Totodata, potrivit lui Andronic, zona in care s-au dezvoltat cele mai putine business-uri de la inceputul lui 2010 a fost, cu siguranta, cea imobiliara.

"Acest domeniu a fost cel mai afectat de criza, in consecinta, din ce in ce mai putine afaceri s-au dezvoltat in domeniul imobiliar si in constructii in 2009 si 2010." Totusi, conform informatiilor ONRC, in primele doua luni ale acestui an, au fost inregistrate peste 1.300 de inmatriculari de firme in domeniul constructiilor.

In ceea ce priveste segmentul IT/online, investitorii sunt dispusi sa aloce intre 10.000 si 50.000 euro pentru start-up-uri sau intre 100.000 si 500.000 pentru afaceri care sunt deja in faza de dezvoltare si expansiune, a adaugat Andronic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri