3 / 6

Cel mai bun restaurant din aceasta zona

Unul dintre restaurantele mele preferate este Chateau Cordeillan Bages la Pauillac. in nordul orasului Bordeaux. Este un castel inconjurat de vii celebre, cu specialitati gastronomice care variaza de la preparate traditionale pana la creatii culinare moleculare elaborate si bineinteles ca meniul de vinuri este incredibil.
Cu un stil complet diferit de acesta este Bar Jean, amplasat la Biarritz langa piata orasului. Este un bar de tapas, in stil spaniol unde poti intalni atat pescari cat si staruri din showbiz.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Sunt un adept al meniurilor de degustare surpriza propuse in restaurantele bune. Ultima data a fost in ianuarie la un restaurant din Toulouse , Michel Sarran, unde celebrul bucatar al carui resturant ii poarta numele a inventat diverse feluri bazate pe ingrediente traditionale si le-a transformat in creatii moderne.
Una dintre creatii a fost de exemplu Trufa din Perigord in stilul unui mic dejun. Iaurt, tartine, cafea, croissant, toate pe baza de trufe negre.
Si bineinteles exista cateva specialitati ale zonei care sunt inconturnabile si pot fi gasite in restaurante sau bistro-urile traditionale: Cassoulet la Toulouse, Stridii la Arcachon, Foie gras din Gers.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri