3 / 6

Cel mai bun mod de a servi masa in Rio de Janeiro

In Brazilia exista un concept de restaurant numit churrascaria. Se adreseaza cu adevarat iubitorilor de carne. Pe masa, primesti o moneda cu o fata rosie si una verde. Daca arati fata verde, ii transmiti chelnerului ca ai vrea sa mai primesti mancare. Vor veni imediat la tine si-ti vor oferi cateva bucati delicioase dintr-o frigaruie uriasa. Fiecare chelner aduce, de obicei, carne dintr-o parte diferita a animalului. Cand incepi sa mananci, intorci moneda pe partea rosie pentru a nu mai fi deranjat de chelneri. Odata ce esti gata pentru mai multa carne, o intorci iar pe partea verde pana cand nu mai poti manca. Unul dintre cele mai renumite restaurante de tipul acesta se numeste Porcao Rio's. Mancare este, bineinteles, delicioasa, si, in plus, te poti bucura de o panorama superba a golfului din Rio in timp ce mananci.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Bucataria variaza regional, dar mancarea nationala e feijoada, o tocana facuta cu boabe negre si diverse bucati de porc sau vita, de obicei servita cu orez si varza furajera sau cu manioc prajit sau banana. Merita incercata, dar e o mancare destul de grea. Personal, prefer mancarurile cu carne. Carnea braziliana e foarte diferita de ce gasesti in Europa, e foarte frageda si gustoasa.

Sursa foto: Wikipedia

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri