2 / 4

Tokyo, Japonia

Dezavantaje: In ultima luna, au fost dezvaluite mai multe riscuri ce tin de explozia nucleara care a avut loc la centrala din Fukushima in 2011. Pe de alta parte, guvernul japonez a garantat ca acestea nu vor fi o problema in eventuala organizare a Jocurilor Olimpice de Vara din 2020, avand la dispozitie un buget de 472 milioane de dolari pentru rezolvarea acestei situatii.

Cu toate acestea, tara mai are nevoie de investitii de 4,4 miliarde de dolari pentru infrastructura, iar sprijinul public pentru gazduirea intrecerilor nu este la fel de mare ca in Turcia sau Spania.


Japonia a gazduit pana in prezent trei editii ale Jocurilor Olimpice, in 1964, 1972 si 1998, reprezentand astfel o alegere ce are sanse sa fie potrivita.

Avantaje: Japonia este o varianta atractiva, dispunand de o infrastructura variata, mijloace economice fiabile si cu succes in organizarile anterioare. Se vehiculeaza ca organizarea Jocurilor Olimpice ar putea ajuta tara sa isi revina dupa dezastrul din urma cu doi ani, de la Fukushima.

Insa, dupa ce competitia din 2008 a avut loc la Bijing, iar cea din 2018 este programata sa se desfasoare in Coreea de Sud, atribuirea unei alte tari asiatice s-ar putea sa nu fie agreata de comitet.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri