4 / 11

Rimetea

Pentru cei care ar vrea sa se mute intr-un loc incarcat de istorie, exista localitatea Rimetea in judetul Alba, unde se afla Cetatea Trascaului (foto), Biserica Unitariana, Piatra Secuilor si Moara de Apa din 1723. Rimetea este unul dintre putinele sate-monument din Romania, cu locuinte care respecta acelasi stil architectural, stilul neoclasic, care pastreaza atmosfera de secolul XIX, si unde se spune ca soarele rasare de doua ori.


In perioada verii, Rimetea este vizitata in jur de 10.000 de turisti, ceea ce inseamna ca puteti investi in turism, mai ales ca multi dintre vizitatori vin aici pentru Muzeul Etnografic din localitate. Un puncte forte al comunei este agroturismul. Animalele sunt, in Rimetea, o sursa sigura de venit pentru ca aici exista o fabrica de lactate, pentru care laptele este colectat, in mare parte, de la localnicii comunei, dar si din alte parti, a explicat un reprezentant al primariei locale.


Rimetea se afla la 20 de km de Salina Turda. Potrivit olx.ro, o casa cu teren aflata pe o suprafata de 380 mp costa 30.000 de lei, iar un teren intravilan de 1.700 mp este pus la vanzare cu pretul de 23.000 de lei. In afara de curent electric, in localitate nu exista alte utilitati, insa primaria are un proiect in acest sens.


Sursa foto: captura YouTube

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri