5 / 11

Cartisoara

Cartisoara, bogata in peisaje uluitoare, este oficial pe lista celor mai frumoase sate romanesti. Sa locuiti in Cartisoara, satul lui Badea Cartan care a calatorit pe jos pana in Roma, inseamna sa fiti aproape de unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfagarasan, si implicit de Balea Lac (foto), trasee in Muntii Fagaras si Sibiu.


Altfel spus, Cartisoara este o zona potrivita pentru investitii in turism, mai ales ca vizitatorii vin aici pentru cateva obiective turistice, printre care Muzeul Badea Cartan, dar si pentru ca isi pot umple timpul cu diferite activitati. Cartisoara este, in fond, o zona buna de cazare pentru cei care vor sa cunoasca imprejurimile, sa schieze pe partia de la Balea sau sa viziteze lacurile din jur.


Sarbatorile de iarna, Pastele si 1 Mai aduc multi turisti in Cartisoara. O perioada la fel de buna este si iunie-septembrie, cand este deschisa Soseaua Transfaragaran catre Balea. Aici, potentialii investitori ar putea baga bani in ferme pentru ca, asa cum ne-a spus Aurelia Scorebet, proprietara pensiunii Casa Scorobet, iar cresterea animalelor este o activitate comuna. "Sunt ferme de ovine, porcine, bovine. Adevarul este ca in Cartisoara populatia este cam imbatranita", a mai spus femeia.


Asa ca daca va ganditi sa alegeti Cartisoara pentru o viata linistita la pensie, terenurile extravilan costa in prezent de la 7 euro/mp si intravilan de la 11 euro/mp pana la 28 euro/mp. O casa cu 3 camere si anexe (125 mp), cu toate utilitatile necesare, aflata pe un teren de 567 mp, costa 27.000 de euro, potrivit multecase.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri