2 / 6

Perdect Tour: Linistea vacantelor poate fi perturbata daca se va ajunge la proteste si greve

Reprezentantii agentiei Perfect Tour considera ca in contextul in care turismul este unul dintre pilonii economiei elene, iar cresterea fiscalitatii in acest domeniu nu va face decat sa scada competitivitatea Greciei si sa scoata si mai multi bani in “zona gri”. Mai mult, posibilele cresteri de taxe si impozite se vor reflecta in preturi, iar turistii, indiferent ca vin din Romania sau alte tari, sunt atenti la bani si aleg ofertele cu cel mai bun raport calitate/pret.


"Daca planul de reforme va fi adoptat, probabil, cel mai mare impact il va avea eliminarea scutirii de TVA pentru insulele grecesti, care se afla in topul destinatiilor de vacanta estivala, si dupa aceea cresterea TVA la 23% pentru serviciile de restauraþie, la 13% pentru industria hoteliera sau a taxelor pentru produsele de lux. Aceste schimbari nu se pot face insa peste noapte. Iar cum majoritatea turistilor si-au rezervat deja vacanta de vara din acest an acestia nu vor fi afectati direct. Riscul este insa ca planul de austeritate sa genereze proteste si greve, actiuni ce pot perturba linistea vacantelor" a spus Razvan Scaesteanu, PR in cadrul Perfect Tour.


El a adaugat ca asa cum s-a demonstrat in multe cazuri, nu cresterea fiscalitatii este singura solutie, ci controlul si colectarea banilor.


Foto: greva Grecia, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri