2 / 6

Bucuresti – Teniente Marsh – McMurdo Station, Antarctica

Teniente Marsh este cel mai nordic aeroport din Antarctica, situat pe King George Island. Este singurul aeroport din Antarctica care beneficiaza de cod IATA – fiind folosit pentru diverse zboruri publice. Cu toate acestea, nu exista un program fix de zboruri internationale, acest lucru facand dificil zborul in regiune.


Daca veti gasi zboruri, preturile sunt pe masura, depasind 5.000 de euro. Au loc de asemenea excursii organizate in Antarctica, preturile fiind de circa 9.000 de euro. http://www.infoturism.ro/circuite/antarctica/antartica-24-zile-avion-plecare-in-25-11-2016_121893.html


McMurdo Stations, din Antarctica, este de departe una dintre cele mai izolate regiuni de pe Terra, aflate pe „fundul” Planetei. Sunt doar cateva sute de oameni printre centrele de cercetare, cladiri de locuit, de pe Ross Island. In timpul lunilor mai calde (desi zapada si gheata sunt aproape perpetue), localitatea stiintifica gazduieste circa 1.200 de oameni de stiinta.


McMurdo are trei aeroporturi care ajuta locuitorii sa fie aprovizionati si, in timp, au reusit sa isi construiasca chiar si un teren de Golf, sali de gimnastica si acces la televiziune.


Zborurile catre McMurdo pleaca din Noua Zeelanda, Christchurch, si costa circa 3.000 de euro. Trebuie insa avut in vedere faptul ca uneori acestea nu pot circula din cauza vremii imprevizibile si, de asemenea, ca prezenta intr-un avion care circula in acea regiune este uneori, la propriu, loterie – va trebui sa impartiti scaunele cu militari si oameni de stiinta si doar putini civili au sansa de a zbura la McMurdo.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri