4 / 6

Bucuresti Nuuk - Ittoqqortoormiit, Groenland

Ittoqqortoormiit, „locul cu casele mari”, are una dintre cele mai mici populatii din Groenlanda si este cel mai nordic punct de pe coasta de Est. Oraselul este situat in zona Scoresby Sound, cel mai mare complex de fiorduri din lume.


Zona Ittoqqortoormiit este fertila pentru vanatoare, expeditii si kayak-ing, precum si drumetii si catarari. Fauna este unica si include numeroase specii de mamifere si pasari; de altfel, societatea Ittoqqortoormiit este formata in mare parte din vanatori, fiind una dintre ultimele de pe Terra de acest fel.


Pana la Nuuk, capitala Groenlandei, situata diametral opus fata de Ittoqqortoormiit, biletul de avion din Bucuresti se ridica la circa 1.500 de euro si dureaza circa o zi, cu doua escale.


Din Nuuk, saptamanal, doua avioane zboara spre Mittarfik Nerlerit Inaat sau Constable Point Airport si, de acolo, exista elicoptere care te pot transporta pana la Ittoqqortoormiit. Pretul avionului din capitala Groenlandei pana pe coasta de este este de circa 450 de euro, la care se adauga pretul elicopterului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri