2 / 11

Castelul familiei Mikes din Zăbala

Istoria domeniului Mikes din Zabola datează din secolul al XV-lea, când deja exista o clădire fortificată cu un bastion pe locul castelului de astăzi. Clădirea a fost reconstruită de mai multe ori în secolele 17 și 18.


Pe la 1800, contele Mikes Benedek împreună cu soția sa, Sophie Moser de Schaffhausen, a mansardat conacul vechi când clădirea a căpătat forma curentă. Mai târziu, contele Mikes Ármin a construit o nouă clădire, Castelul Nou, pentru musafiri.


În timpul celui de al II-lea Război Mondial clădirile au fost jefuite și domeniul devastat. În 1949 proprietatea a fost naționalizată și familia evacuată. Castelul și-a schimbat funcția de mai multe ori fiind la început sat de vacanță al presei comuniste, iar mai târziu orfelinat, școală și sanatoriu.


Proprietatea a fost revendicată de succesorii familiei Mikes, familia Roy-Chowdhury, în 1999. În 2005, familia a intrat în posesia domeniului. Parte a clădirilor (The Machine House, The New Castle, The Old Saddle House, The Garden House and the Old Stables) împreună cu parcul englezesc înconjurător servesc ca un hotel castel.


Pentru o noapte în castelul înconjurat de istorie, în camerele mari și impunătoare, fără mic dejun, puteți plăti între 784 de lei și 2.450 de lei.


Sursa foto: Facebook Zabola Estate

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri