3 / 6

Marriott: Tarife mai mici decat anul trecut

Hotelul de cinci stele JW Marriott Bucuresti a raportat o crestere de 4% a gradului de ocupare in primele trei luni ale lui 2010 fata de perioada similara a anului precedent. “Se simte o usoara revenire pe segmentul de business individual, dar cererea pe piata este sub nivelul anului trecut, asa ca inca nu putem vorbi de o revenire la normal a pietei. Mai este nevoie ca si segmentul de conferinte si grupuri corporate sa isi revina, pentru a putea intra intr-o normalitate”, a declarat, pentru Wall-Street, Meda Vasiliu (foto), directorul de vanzari al hotelului.

In acelasi timp, tarifele practicate de unitatea de 5 stele s-au situat sub nivelul perioadei similare a anului trecut. “Preturile au fost adaptate conditiilor pietei. Sa nu uitam ca luna ianuarie este in mod traditional o luna de low season, iar anul acesta, din cauza conditiilor meteo nefavorabile in Romania, SUA si multe alte state din Europa, nici februarie nu s-a situat la nivelul de anul trecut”, mai spune oficialul Marriott.

Evolutia segmentului de F&B nu este elocventa in cazul JW Marriott deoarece timp de o luna si jumatate salile de conferinta si cafeneaua Vienna Lounge au fost inchise pentru lucrari de renovare. “Lucrarile de modernizare au dus la diminuarea incasarilor din conferinte si banchete (care, in general, reprezinta circa 50% din incasarile F&B), fata de T1 2009, dar nu comparam conditii similare. Incasrile din F&B reprezinta circa 45% din total incasari hoteliere”, mai spune Vasiliu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri