3 / 5

Tour-operatorii asteapta mai multi turisti decat in 2009

Peste 250.000 de romani au ales Grecia anul trecut ca principala destinatie de vacanta, circa 150.000 dintre acestia mizand pe Halkidiki. “Consideram ca Halkidiki are toate sansele de a ramane si in acest an regiunea numarul unu in topul preferintelor turistilor romani care pleaca din tara, iar Creta, Rhodos, Zakynthos sau Corfu, principalele insule alese de turisti”, este se parere presedintele ANAT.

Pe fondul reducerii tarifelor, tour-operatorii asteapta cresteri ale numarului de turisti care vor opta pentru Grecia anul acesta. “Pana in prezent numarul turistilor pe Grecia a crescut cu 10% fata de 2009 si asteptam sa inchidem anul cu un avans de 20-30%. Din cauza reducerilor de preturi, veniturile vor fi similare cu cele din 2009”, declara oficialil Meli Tours, care anul trecut au vandut 35.000 de pachete pentru Grecia.

“Desi turistii ne intreaba daca este sigur sa mearga in vacanta in Grecia cred ca numarul romanilor care vor pleca acolo anul acesta va fi similar cu cel de anul trecut”, spune si Francu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri