2 / 4

20-30 euro pentru o croaziera pe Dunare

Spre deosebire de romani, ungurii reusesc sa exploateze la maximum potentialul turistic al fluviului Dunarea. Astfel, turistii care isi achizitioneaza un pachet de cateva zile in Budapesta, pot opta si pentru o croaziera de circa 2 ore pe Dunare. “In functie de numarul persoanelor dintr-un grup, pretul unei croaziere variaza intre 20 (pentru grupuri de sub 30 de turisti) si 30 euro”, spune Ildiko Szabo, ghid in Budapesta.

Anul trecut, in jur de 480.000 romani au vizitat Budapesta, fie ca a fost vorba despre city break-uri, fie ca vizita a facut parte dintr-un circuit european. “Romanii sunt niste turisti foarte disciplinati si civilizati. Anul trecut, numai prin intermediul agentiei noaste, circa 160.000 de turisti romani, au venit in Budapesta”, afirma Stefan Horvath (foto), directorul agentiei de turism Imola Tours.

Pe piata turistica din Budapesta, criza s-a resimtit mai puternic incepand din toamna anului trecut. “Anul trecut numarul turistilor care au vizitat Budapesta a scazut cu 15%, fata de 2008. Acum ei sunt foarte interesati de ofertele last-minute”, mai spune Horvath.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri