Adaptarea proiectelor la Prima Casa
Inchirierea cu optiune de cumparare
Reduceri de pret de pana la 15.000 euro
Apartamente mai putine si multe promotii
Target restrans si un pret maxim de 100.000 euro
Rate direct la dezvoltator
2 / 8

Inchirierea cu optiune de cumparare

Multi dezvoltatori au inceput sa-si livreze in ultimul an proiecte, insa vanzarile nu au mers conform asteptarilor, asa ca a fost gasita o solutie de mijloc: potentialul cumparator va locui o perioada cu chirie, avand posibilitatea de a cumpara mai tarziu.

„Intr-o economie precum cea romaneasca, putina lume are capacitatea reala de a-si bloca un capital atat de mare prin faptul ca devine proprietar. De aceea, este mult mai intelept sa fii chirias decat proprietar”, explica in primavara Dan Ioan Popp (foto), directorul executiv al Impact, dezvoltatorul proiectului Greenfield, din zona Baneasa.

Impact a fost primul dezvoltator care a lansat inchirierea cu optiune de cumparare, un produs pe care l-a denumit CallBuy. Astfel, pentru locuintele din ansamblul Greenfield, clientii pot locui cu chirie cel mult patru ani, in schimbul unei garantii initiale, de minim 20.000 lei si unei chirii lunare fixe sau fie progresive (o suma mai mica la inceput, care va creste dupa o perioada).

Atunci cand clientul are acces la finantare si este pregatit sa achizitioneze locuinta, el va achita pretul de la momentul exercitarii optiunii, minus discountul acordat. Solutia a fost adoptata apoi de majoritatea dezvoltatorilor care au livrat un numar considerabil de apartamente, dar nu au reusit sa mai vanda dupa cum sperau.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri