Provocarile crizei
Reduceri naturale, nu concedieri
Cum depaseste directorul de HR criza?
Mutarile importante ale crizei
3 / 5

Cum depaseste directorul de HR criza?

Care sunt atuurile pe care trebuie sa le scoata din joben directorii de resurse umane pentru a rezista in continuare pe timp de criza?

“Un director de HR trebuie sa dea dovada de realism, sa faca echipa cu managementul companiei si impreuna sa evalueze riscurile si impactul asupra fortei de munca”, mentioneaza Pantea, de la Lindab Romania.

De asemenea, seful unui departament de resurse umane trebuie sa-si ajusteze politicile de HR in acord cu evolutiile pietei, dar si sa pregateasca organizatia pentru cresterea care va urma dupa iesirea din criza, crede Tataru.

“Este un moment bun pentru intarirea companiei cu manageri/specialisti valorosi, precum si pentru investitii bine tintite in trainingul angajatilor. Sigur, nu toate companiile isi pot permite in acest moment sa deblocheze fonduri pentru astfel de activitati, insa acolo unde acest lucru este posibil, acum este un moment foarte bun”, spune directorul de resurse umane al Ruukki Romania.

El adauga ca, de al inceputul crizei, directorii de resurse umane au avut suficient de mult timp pentru a lua cele mai bune masuri in organizatiile din care fac parte, care sa fie vizibile atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

“Este important sa gasesti acel echilibru optim, prin care o masura iti va aduce o reducere de costuri, fara a pune in pericol dezvoltarea ulterioara a companiei. Sunt convins ca nu toti au gasit acest echilibru", afirma Tataru.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri