3 / 6

Peugeot 407 - Taxi 4

Echivalentul european al masinilor civile, ce lupta in folosul legii, dupa ce au sfidat-o in prealabil, este reprezentat de aparent banalul Peugeot 406, sau 407 in cel mai recent capitol al comediei frantuzesti Taxi. Povestea este simpla, in Marsilia un taximetrist, cu reale valente de pilot, devine cel mai cautat vitezoman al politiei din Franta, dupa ce in repetate randuri da peste cap, atat la propriu cat si la figurat, radarele .
Paradoxul face ca simpaticul taximetrist sa isi uneasca fortele cu ale neidemanaticilor politisti, pentru a isi proteja teritoriul de cei care atenteaza la siguranta Marsiliei. La inceput arma pe patru roti este un 406, dotat cu un motor viril de 3 litri V6 si setari racing, iar pe parcurs aceasta capata aripi pentru zbor si chiar senile pentru a rula pe partii. In ultima ecranizare modelul este inlocuit cu un "Leu" 407 de peste 200 CP.
Modelul francez a ironizat in dese randuri nu numai vehiculele cu girofar, ci si pe cele germane, taxiul alb, avand la baza un model de serie Peugeot, fiind angrenat deseori in dueluri stradale cu modele Mercedes sau BMW, din care a iesit intotdeauna invingator, conform imaginatiei bogate a lui Luc Besson.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri