4 / 6

Ford Gran Torino - Starsky and Hutch

Simpaticii Owen Wilson si Ben Stiller au fost ultimii care au aparut pe ecrane alaturi de celebrul Ford Gran Torino rosu cu dungi albe pe lateral. Aparut in anii '70 ca serial american, "Starsky and Hutch" i-a avut ca protagonisti pe Paul Michael Glaser si David Soul si mai multe Forduri Gran Torino fabricate intre anii 1974-1976.
Starsky si Hutch reprezentau doi politisti, cu caractere opuse si firzuri in ton cu perioada, decisi sa puna baietii rai la respect prin orice metoda. Fiind intr-o perioada in care muzica si automobilismul erau dominate de opulenta, acestia nu puteau folosi ca masina impotriva nelegiutilor, decat un muscle-car, de dimensiuni transatlantice vopsit intr-un ros tipator, evidentiat de dungile albe in forma de vector.
Pentru impresia artistica si salturi cat mai generoase sub capota modelului 2004, construit pentru marele ecran, nu se putea afla decat un monstru V8, specific americanilor, ce dezvolta 435 CP. Motorul gigantic propulseaza hot rod-ul in doar 5,7 secunde pana la 100 km/h. Valori impresionante pe hartie, insa cu siguranta directia imprecisa si franele mai mult decat visatoare nu il fac o masina de curse.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri