4 / 5

Smirnoff

Brandul de vodca rusesc Smirnoff este momentan detinut de compania britanica Diageo, iar produsele marcii sunt distribuite in 130 de tari. In 2004, brand-ul Smirnoff a vandut peste 24 de milioane de produse in intreaga lume.

Vodca Smirnoff a devenit cunoscuta incepand cu anii 1860, cand Piotr Smirnov, a infiintat o distilerie in Moscova. Mai tarziu, in 1917, fiul acestuia, Vladimir Smirnov, a ajuns la Paris si a adaptat denumirea brand-ului limbii franceze, Smirnoff, pentru ca apoi sa infiinteze o afacere cu vodca in Statele Unite.

Desi gustul neobisnuit al vodcii Smirnoff s-a dovedit a nu fi foarte apreciat in randul americanilor, popularitatea acestei bauturi a crescut cand Diageo a inceput sa o promoveze ca ingredientul de baza perfect pentru cocktail-uri.

Versiunea ruseasca a vodcii se numeste Smirnov. In urma cu cativa ani, compania rusa chiar a intentat o actiune juridica la Curtea pentru Arbitraj din Moscova, incercand sa impiedice comercializarea in Rusia a brand-ului produs de Diagero. Mentionam ca 80% din consumul mondial de vodca apartine Rusiei.

Sursa: Yuppy

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri