5 / 6

Performante

Puterea totala a masinii (motorul cu ardere interna plus cele doua motoare electrice) este de 356 CP, cuplul maxim fiind de 800 Nm. Cei de la BMW apreciaza ca Vision EfficientDynamics poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.

Aceste performante sunt posibil ein conditiile in care masina afiseaza un consum mediu de doar 3,76 l/100 km, in conditiile in care functioneaza motorul conventional. Concetul este un hibrid veritabil, asa ca poate rula si in modul complet electric pe o raza de maxim 50 km. Bateriile care alimenteaza propulsoarele electrice sunt alimentate de energia recuperata la franare, dar pot fi incarcate si de la o priza normala, de curent electric. Doar 2,5 ore sunt necesare pentru incarcarea completa a bateriilor.

BMW Vision EfficientDynamicsBMW Vision EfficientDynamics este construit in asa fel incat sa pastreze o greutate cat mai redusa, iar aerodinamica la care s-au utilizat si teste specifice masinilor de Formula 1 a dus la obtinerea unui coeficient aerodinamic de doar 0,22.

Sursa: Sotto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri