3 / 4

Istoria Alfa Romeo II

Dupa razboi s-a revenit la productia de masini, iar Alfa a inceput sa cunoasca aprecierea publicului. A urmat o perioada de liniste, tuburata apoi de al doilea razboi mondial. De aceasta data, Alfa Romeo a intrerupt productia de masini doar in 1946, din cauza unei profunde crize economice.

A urmat apoi o perioada frumoasa, presarata cu victorii importante in competitii si cu modele de strada foarte apreciate pentru design, constructorul italian colaborand de-a lungul timpului cu cei mai renumiti designeri italieni.

La capatul unei alte perioade grele, Alfa Romeo a fost cumparata de Fiat in 1986. Sub umbrela Fiat, Alfa a renascut in anii '90, datorita in principal modelului 156, foarte apreciat la vremea lui. Masina a castigat titlul "Car of the Year" in 1998 si a facut o figura foarte frumoasa in cursele de turisme.

In prezent, dupa ce a atras atentia colectionarilor cu modelul 8C Competizione si dupa un model 159 foarte apreciat de public, pentru designul sau, Alfa mizeaza pe modelul MiTo, dar mai pe noua Giulietta, care inlocuieste modelul 147.

Sursa foto: alfaromeo2010.com.au

Sursa: 9am

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri