4 / 8

Ziua 4 - Portofino, Genova

Coborand pe coasta, de la Torino spre Florenta, am facut un mic ocol spre Portofino, micul sat de pescari devenit un Cannes italian, doldora de turisti, yacht-uri si natura splendida in albastru marin si verde-mpadurit.

Aici am inteles spiritul vacantelor anilor ’50-’60 cu actori celebri si femei cu talie de viespe, in costume cu buline. Am mancat extrem de bine la un restaurant care gatea scampi (o specie de lobster) de circa 40 de ani - Da o batti.

Meniul a fost stabilit de ospatar si a fost perfect. Inainte de toate insa, chelnerul a trecut pe la fiecare si ne-a legat la gat cate o bavetica branduita: creveti, peste-spada marinat in lamaie si ceapa, scoici in sos de rosii, linguini cu un pesto usor, cartofi si fasole verde (ciudat la prima vedere dar extrem de bine dozat si delicios), lobster si inghetata cu zmeura proaspata.

La final, ni s-a adus limoncello in sticle retro, servit cu asa numitele emperor’s drops - zahar cubic cu gust puternic de anason.

Despre reteta de lobster, se discuta mult in Portofino si nu numai. Mai toti cei care au gustat aceasta minunat fel de mancare pregatit la Dao batti, incearca sa ghiceasca ingredientul secret. La fel am facut si eu, pariind pe vin, lamaie si ulei de masline.
M-am lovit de un raspuns voit enigmatic si o privire ironica din partea chelnerului.

Pe forumuri, alti vizitatori imi impartasesc parerea - s-ar parea ca sosul este o varianta a unui Guazzetti – vin, lamaie, ulei de masline si patrunjel, dar unii sustin ca in loc de vin este folosit cognac.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri