7 / 8

Ziua 7 - Mestre, Venetia

Daca zburati spre casa din Venetia, rezervati-va 2 ore pentru un ultim festin italian in Mestre. Noi am ajuns acolo intamplator, urmand un lung sir de semne de circulatie intr-o duminica in care toata populatia parea dusa la slujba de duminica.

Numeroasele sensuri unice ne-au dus la usa unui restaurant de peste, condus de 4 frati insumand peste 600 kg, sub privirile vigilente ale mamei lor, darza inca la cei peste 70 de ani.

Da Bepi Venesian ne-a oferit una din cele mai bune mese de peste avute vreodata, ceea ce nu ne-a mirat, avand in vedere numeroasele diplome ce decorau peretii. Ne-am lasat pe mana unuia din cei 4 frati si ne-am bucurat de opt feluri de mancare pe baza de peste, minunat gatite si servite de un chelner amuzant si deloc secretos.

Nu numai ca mi-a dat reteta sorbetului de lamaie, dar mi-a adus si o mostra de inghetata ca sa ma edific. Asadar, pentru a obtine o bautura desert spectaculoasa, se pun in blender inghetata de lamaie si sampanie (proportie de 2:1) si se mixeaza un minut, cat sa devina o emulsie fina, partial inghetata. Pana la servire se tine la congelator, insa nu se lasa la inghetat. Se serveste rece, cu o frunza de menta intr-un pahat tip flute si asigura instant premisele unei veri delicioase.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri