3 / 7

Unde mancam in Toscana?

Mancarea este una dintre principalele atractii in Toscana, alaturi de vinurile de calitate superioara.

Iubitorii de gastronomie pot face o vizita la Heather Jarman, un foodie celebru care ofera tururi culinare ale regiunii in varianta scurta de o zi sau chiar in varianta de o saptamana, cu degustari de vinuri fine, ulei de masline, branzeturi, miere si controversata paine neagra toscana. Aceasta are o istorie a ei, legata de razboaiele dintre locuitorii din Pisa si cei din Florenta, care a dus la inventarea unor retete inedite, cum ar fi painea din faina de castane, painea cu cartofi sau painea din grau spelta.

In Toscana, italienii iau foarte in serios mancarea, dovada fiind targurile de profil, care au loc pe tot parcursul anului. Astfel, pe 5 iunie are loc un festival al carnii de porc la Vivo d’Orcia, in timp ce festivalul alimentelor organice de la Asciano are loc pe 18 septembrie, iar cel al ciupercilor Porcini pe 26 octombrie.

Cine viziteaza Toscana nu are voie sa nu guste macar odata schiacciata, o combinatie intre foccacia si pizza, a carei reteta difera, in functie de localitate: la Maremma se utilizeaza seul de porc, in timp ce la Florenta contine struguri copti si dulci.

Sursa foto: www.travelblog.travelonly.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri