3 / 6

Nu ratati: obiective turistice clasice si neconventionale

Un obiectiv imposibil de ratat intr-un city break la Dresda este Zwinger-ul. Desi termenul inseamna “zid” sau “fortareata” in limba germana, cladirea construita de principele elector al Saxoniei, August cel Puternic este un salon elegant din piatra si sticla, gazda mai multor expozitii de arta.

Doua aripi ale palatului sunt ocupate de colectiile impresionante de portelan chinezesc, japonez si german ale principelui, in timp ce o a treia aripa va fi deschisa publicului anul viitor. Aceasta va gazdui colectiile de accesorii din domeniul matematicii si al astronomiei, de care fostul rege al Poloniei era foarte atasat.

Cea mai cunoscuta parte a castelului Zwinger este galeria de arta Gemäldegalerie Alte Meister, cu opere expuse ale unor artisti ca Rafael, Giorgione, Vermeer, van Eyck, sau Veronese. Celebra “Madona sixtina” a lui rafael, cu ai ei ingerasi plictisiti se numara si ea printre operele de arta de la Gemäldegalerie Alte Meister.

Pentru romantici, palatul Pillnitz si imprejurimile sunt cel mai potrivit loc de vizitat langa Dresda. Gradinile de pe malul raului ofera un peisaj idilic, recomandat pentru o escapada in doi, iar stilul oriental al cladirii reprezinta o pauza binemeritata de la arhitectura baroca a orasului. La Pillnitz se ajunge in 90 de minute cu vaporasele cu zbaturi, iar cursele au loc de patru ori pe zi in fiecare zi, din centrul Dresdei.

Pentru iubitorii de neconventional, orasul saxon ofera o metoda practica dar si simpatica de a calatori de la un muzeu la altul, in stilul caracteristic al Germaniei de est: trabantul. Pentru nostalgici, exista firme in centrul Dresdei care inchiriaza, cu sau fara ghid aceste masini, pentru circa 90 de minute de distractie.

Pe 16 iulie are loc un eveniment cultural special: Noaptea Palatelor (Schlössernacht). Astfel, cele trei palate Schloss Albrechtsberg, Lingnerschloss and Schloss Eckberg isi deschid portile in aceasta zi festiva, iar vizitatorii se vor putea bucura de gradinile impresionante din jurul lor si de diferitele evenimente culturale si spectacole stradale ce vor avea loc cu aceasta ocazie.

Sursa foto: Flickr

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri