4 / 6

Ce si unde sa mananci in Dresda?

Ca o veritabila capitala a Saxoniei, Dresda ofera obisnuitele delicii culinare ale oricarui mare oras european. De la restaurantele de lux, cu meniuri a la carte, la bistro-uri cu mancare traditionala zonei.

Multe dintre restaurantele care merita vizitate in Dresda sunt localizate in Neustadt, unde meniurile includ specialitati din invecinata Boemia , in timp ce pentru fanii bucatariei internationale, cea mai buna zona de cautat un local este vechiul centru al orasului.

Berea locala este un deliciu daca este servita pe malul Elbei, la o terasa, in timp ce iubitorii vinurilor rafinate de Saxonia se pot bucura de ele in oricare din restaurantele de lux de pe strazile invecinate, care duc spre malul apei.

Felurile principale care nu trebuie ratate intr-o expeditie culinara in Saxonia sunt : Salzwedel Baumkuchen (prajitura-copac), care isi trage numele din felul in care sunt suprapuse straturile, astfel incat la taierea unei felii sa se obtina un rezultat asemanator inelelor de varsta ale copacilor, supa Altmark de sparanghel, Havelberger Bierfleisch (tocanita din peste cu bere neagra, cartofi, bacon si turta dulce), sau Halberstädter Würstchen (carnati afumati dupa o reteta veche de generatii).

Sursa foto: Flickr

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri