4 / 6

Specialitati culinare

Pentru fanii crevetilor, The Independent recomanda retetele din Golful Kvarner, cel mai adesea combinate cu risotto. In materie de peste, mai toate porturile din zona servesc diverse feluri, dintre care unul memorabil ar fi tocana numita gregada, de la Hvar.

Cum multe din insule au zone intinse acoperite cu vita de vie, iubitorii vinurilor delicioase pot incerca un rose sec numit Trojiscina, servit pe insula Susak sau vinul alb Posip de la Korcula.

Majoritatea felurilor din carne si peste sunt preparate pe gratar si servite alaturi de o pasta groasa din sfecla si cartofi numita blitva. Nici metoda dalmata “ispod peke”, in care carnea si legumele sunt coapte incet sub o crusta in forma de clopot nu trebuie refuzata.

O singura insula iese cu adevarat in evidenta in materie de arta culinara desavarsita si anume Vis. Aici, in localitatea Kut , la restaurantul Pojoda se serveste “pojorski bronzinic”, un fel traditional, preparat din calamar si orz care se potriveste de minune cu vinul local Vugava.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri